Utsidan räknas, insidan avgör!

Recept

Publicerad 2013-09-04 15:14:00 i

Nu är den godaste kladdkakan klar. Jag är alltid lite osäker på tid för den brukar ta bara någon minut längre än vad det står i receptet vilket gör det klurigt, för det är ju inte lurigt att blanda alla ingredienserna i den ordning som det står i receptet :)
 
Kladdkaka
 
 
100 g smör.
 
2 ½ dl strösocker.
 
2 ägg.
 
1 ½ dl vetemjöl.
 
3 msk kakao.
 
1 tsk vaniljsocker.
 
Garnering:
florsocker
 
Till servering:
Frukt, grädde eller glass.
 
Gör så här:
 
Sätt på ugen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass det funkar även med frukt till kakan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Nettan

Publicerad 2013-09-14 11:26:02

Den var suuuper god!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Instagram

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela