Recept
Nu är den godaste kladdkakan klar. Jag är alltid lite osäker på tid för den brukar ta bara någon minut längre än vad det står i receptet vilket gör det klurigt, för det är ju inte lurigt att blanda alla ingredienserna i den ordning som det står i receptet :)
Kladdkaka
100 g smör.
2 ½ dl strösocker.
2 ägg.
1 ½ dl vetemjöl.
3 msk kakao.
1 tsk vaniljsocker.
Garnering:
florsocker
Till servering:
Frukt, grädde eller glass.
Gör så här:
Sätt på ugen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass det funkar även med frukt till kakan.